Ophangen / monteren van gordijnrails, runners of glijders.

Waar koop ik het beste de gordijnrails?

Voor gordijnrails adviseren wij u de dichtstbijzijnde bouwmarkt te bezoeken. U kunt ook online shoppen maar het vervoer met pakketdiensten is meestal duurder dan de gordijnrail en dan hebben we het nog niet gehad over hoe het bij u binnen komt aangezien deze rails vaak beschadigd raken bij de pakketdiensten door de onhandige lengte.

Moet mijn rail uit één deel bestaan wanneer deze bijvoorbeeld 500cm lang is?

Nee, koop 2 x 250cm rails en verbind deze met de plafond of wand houder. Uw gordijn komt wanneer deze in 2 gelijke delen gemaakt wordt niet over dit middenstuk heen. Zorg er voor dat u niet over een aanzetstuk moet met uw runner. Alleen als u het gordijn aan een stuk wenst dient u de volledige raillengte te kopen.

Bochten aan het einde van de gordijnrail:

Gebruik geen losse aanzetbochten om bijvoorbeeld de bocht naar de wand te maken, de runner zal hier iedere keer op blijven hangen! Beter is om de rails te laten buigen zodat de runners zonder probleem door rollen.

Een uitschuifbare gordijnrail is toch veel handiger?

Wellicht, maar wij adviseren deze beslist niet! Zeker niet bij zware gordijnen. De runner in de rails komt dan iedere keer over het verloop heen en raakt op de duur beschadigd of u blijft er steeds op hangen en gaat harder aan het gordijn trekken en dan heeft u weer kans dat u gordijnhaak breekt. Conclusie, neem geen uitschuifbare gordijnrails!

Is een duurdere gordijnrails beter dan een goedkope?

Zeker niet, het licht aan de uitvoering/vorm welke kostverhogend zijn. Wel is zo dat een zwaardere rail bij wandmontage steviger is. Maar wanneer u de gordijnrail aan het plafond hangt maakt dit echt niets uit.

Wat is beter? Gordijnrail met runners of glijders?

Runners, omdat deze rollen! Rollen geeft minder weerstand in de gordijnrail omdat het gewicht van de gordijnen op een kleiner vlak (2 kleine wieltjes) komt en hierdoor lichter te bedienen zijn. Glijders worden in Duitsland veel gebruikt bij vitrage of inbetween gordijnen, dit zijn lichte gordijnen. Zeker voor zware gordijnen is rollen het beste! Gebruik dus altijd een runner die rolt, dan bent u voor de toekomst al klaar.

Hoeveel cm van het raam moet ik de gordijnrails ophangen?

Vanaf voorzijde rail tot raam dient u 10cm ruimte te houden dit zodat de gordijnen ter hoogte van de vloer vrij kunnen hangen. Hoe hoger de gordijnen des te wijder de val bij de vloer zal zijn. Voor vides met een hoogte van 400cm en meer adviseren wij 15cm vanaf voorzijde rail tot raam.

Hoeveel gordijnrunners heb ik nodig in mijn gordijnrail?

13 runners per meter gordijnrail, dus stel ik heb een breedte van 325cm dan dient u deze naar meters te zetten zijnde 3.25 X 13 = 42.25 stuks deze naar boven en op even getal afronden krijgt u 44 stuks gordijnrunners. U kunt beter enkele overhouden dan dat u te kort komt.

Extra tip voor het plaatsen van de gordijnrails

Wanneer u de gordijnrails tussen de muren of hout wenst, houdt dan 1.5cm ruimte vrij aan de zijkant, u kunt dan later eenvoudig een runner afhalen of bij plaatsen.

Nog vragen? , vul dan ons contactformulier in.

Of gewoon bellen 06 27 12 84 90

Curtaincy

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.