Gordijnstoffen

Gordijnstoffen, geweven stoffen van 140/150 breed zijn gemiddeld van hogere kwaliteit dan de kamerhoog gordijnen. De gordijnstof wordt met banen aan elkaar gezet waarbij de patronen gelijk worden gehouden. Bij een uni of effen gordijn hoeft dit niet aangezien deze geen patroon heeft. Stoffen waarvan de garens eerst geverfd en dan geweven zijn of eerst geweven en dan ondergedompeld in een verfbad zijn door en door geweven. De stof heeft dus geen witte achterzijde zoals bij bedrukte stoffen. U kunt de door u gekozen stoffen laten voeren voor een rijker eindresultaat. Soms wordt er bij een linnenstof juist geen voering genomen om de structuur beter tot zijn recht te laten komen.

Linnen & velours

Uni of effen stoffen geven door hun linnen of velours structuur, of juist door hun gemis aan structuur een kalm beeld in een kamer. De stoffen onderscheiden zich in de manier van hangen. Een zware strak geweven stof valt bokkig en een dunne los geweven stof valt zeer soepel. Een los geweven stof geeft wanneer het licht er door komt meer structuur. Een strak geweven stof blokt het zonlicht weer beter wanneer dit gewenst is. Op dit moment wordt er veel gevraagd naar velours gordijnen. We hebben een uitgebreid verslag over velours (fluweel) geschreven op u zo goed als mogelijk te adviseren. Met de juiste gordijnstof geeft u dan ook een persoonlijk tintje aan de betreffende kamer.

Bekijk al onze linnen of velours gordijnstoffen

Gordijnen linnen lichtgroen Velours lichtgroen

Victoria linnen antiek groen - Drape licht velours antiek groen

Design-print

Gordijnen print kolibrie Pauwen gordijnen

Stoffen waarbij de stof geprint wordt met een design hebben een afbeelding welke wordt herhaald op de stof en dit noemen we een patroon en herhaalt zich meestal om de ca. 64cm. Dit is verschillend per stof en staat vermeld bij de stof en in de berekening van uw gordijnen. De patronen dienen bij het maken van gordijnen gelijk door te lopen in de breedte zodat het een geheel vormt. De calculator houdt hier dus automatisch rekening mee.

Engelse cottage bloemen

Engelse roos gordijnstof Engelse roos gordijnen

Gebloemde gordijnen waarbij de bloemen op de stof geprint zijn zoals de klassieke Engelse cottage designs geven een gezellige en romantische sfeer. Wij importeren de originele stoffen zelf uit Engeland. Deze kenmerken zich doordat met een satijnbinding zijn geweven en hierdoor schitterend in de plooi hangen.

Scandinavische prints

Scandinavische gordijnen Scandinavische bloem gordijnen

De Scandinavische designs voor gordijnen uit Noorwegen, Zweden en Finland zijn strak van vormgeving, deze geometrische stoffen met abstracte vormen zijn iets killer van kleur. Deze stoffen kenmerken zich doordat ze een ruimtelijker effect hebben, dit komt hoofdzakelijk doordat er lichte tinten gebruikt worden. Wij gebruiken hiervoor uitsluitend hoge kwaliteit katoen met keurmerk.

Klassiek

Toile de Jouy

Klassieke gordijnen zoals de Toile de Jouy zijn niet meer weg te denken. Dat neemt niet weg dat dit soort stoffen altijd vrolijk zijn en een verhaal vertellen. De kleurcombinaties en de structuur van de stof zijn perfect op elkaar afgestemd en hierdoor geven ze in een kamer een harmonieuze sfeer. De patronen zijn immers al vaker gezien en geven daardoor een vertrouwt gevoel. Natuurlijk leveren wij deze heden ten dage in een digitaal geprinte 100% katoenen stof en maken deze voor u op maat.

Strepen

Gestreepte gordijnen Gordijnen met streep

Gestreepte gordijnstoffen geven het effect dat de ruimte hoger lijkt. Doordat gestreepte stoffen vaak voorzien zijn van meerdere kleuren worden ze het meest toegepast in de slaapkamer. Hierdoor passen ze makkelijk bij het meestal effen gekleurde dekbed.

Verduisterende en lichtdichte gordijnen

Lichtdichte gordijnen 100% lichtdichte gordijnstof

Hier zit wel degelijk verschil in. Immers bij de term verduistering is er nog restlicht en u mag dan raden hoeveel en 5% is dan al gauw meer dan u denkt. Dit probleem hebben wij voor u opgelost door bij elke stof de verduisteringswaarde te vermelden. Maar als leidraad kunt u stellen hoe donkerder de stof des te beter deze verduistert. Let op, wij hebben geen linnen look (gelijkende) verduistering daar deze opgeleukte voering te dun is en teveel licht doorlaat, Deze stoffen vallen minder mooi doordat de geweven draad in de stof de plooi naar buiten duwt en dus een grotere plooi onderaan het gordijn zal geven. U kunt dan beter een zwaardere mooie uni stof met een dicht geweven weeftechniek nemen welke mooier valt. Voor de slaapkamer adviseren we dan ook een stof die geheel geen licht doorlaat. Deze zijn voorzien van een coating (een laag achter de stof) die 100% lichtdicht is en is voorzien van een linnen look. Deze stoffen zijn dan wel iets stugger maar nemen minder ruimte in dan een stof voorzien van verduisteringsstof en zijn ook nog eens in totaal lichter van gewicht en aanzienlijk voordeliger. Op de koop toe reflecteert de witte achterzijde het zonlicht waardoor de kamer in de zomer aanzienlijk koeler is. Al onze lichtdichte gordijnstoffen zijn volledig lichtdicht, ja ook de gebroken wit(off white).

Video verschil verduisterende en lichtdichte gordijnen

Biologische gordijnstof

Biologische gordijnstof Biologische gordijnstof

Natuurlijke stof die GOTS gecertificeerd is en aan alle milieueisen voldoet. Puur natuur is dan ook dat de stof niet geverfd is, aangezien deze dan altijd eerst gebleekt moet worden om een egaal eindresultaat te krijgen. Daarom hebben we ook maar één biologische stof! Maar dan wel en mooie, de volle en 375 grams/m² biostof heeft een ongebleekte kleur en ingeweven linnenstructuur waardoor deze tegen het licht naar voren komt en een warme sfeer brengt. Deze biologische gordijnstof valt zeer soepel en is geschikt voor een dubbele plooi. Een vraag die wij vaak krijgen is of er een biologische voeringstof voor gordijnen bestaat, en het antwoord is jammer genoeg...nee. Dus voor de slaapkamer is het voor het milieu beter deze niet te voeren met een verduisteringsstof maar dan wordt u wel zomers door het zonnetje gewekt. Mocht u dit niet wensen dan is beter voor het milieu om alleen de 100% lichtdichte stof Night (welke hierboven is beschreven) te nemen.

Kindergordijnen

Kindergordijnen Dinosaurus gordijnstof

Laat uw kind nu eens kind zijn in haar of zijn slaapkamer! We zien tegenwoordig teveel uni stoffen in de kinderkamer. Dit komt wellicht omdat het dan jaren kan hangen waardoor het op termijn goedkoper is maar dat vinden kinderen niet gezellig of spannend. Wanneer een kind zich terugtrekt in haar of zijn kamer moet het zich in haar of zijn eigen wereld bevinden. Daar waar zij zich veilig voelen. En ja, dat kan bij dinosaurussen of bij boerderijdieren zijn. Ook leuk is om bijvoorbeeld een hoogslaper te voorzien van sluitende gordijntjes of maak een tafeltent. Natuurlijk kunt u van al onze kindergordijnen prima een dekbed maken. Kostenbesparende tip: Maak de bovenzijde van het dekbed van een leuk design en maak de onderzijde van de 100% katoenen voering. Dan nog even een weetje uit de wetenschap, primaire kleuren geven meer reflectie waardoor de in ontwikkeling zijnde hersenen hun verbindingen beter kunnen leggen.

Gobelin

Meubelbekleding, gordijnen Gobelin Kasteelgordijnen

Een zware geweven stofsoort welke van oorsprong als wandkleed is gebruikt en later de toepassing kreeg als stoelbekleding en luxe gordijnen voor kastelen. Maar Gobelin is tevens geschikt voor tassen, keukenschorten, ovenwanten enz... De Gobelinstof die wij leveren is niet te stug waardoor deze als gordijnstof robuust maar wel mooi in de plooi valt. Tevens stikt deze makkelijker en heeft dezelfde slijtagetest-, martindale waarde als de dikkere kwaliteiten. Wij leveren uitsluitend gedessineerde gobelins. Doordat wij direct importen op grote metrage zijn de prijzen laag. Ontdek de stof Gobelin en beleef uw creatieve vermogen!

Transparante gordijnen, inbetweens

inbetweens gordijnen

Lichtdoorlatende, doorschijnende, transparante gordijnen met structuur worden veelal genomen doordat ze overdag de privacy waarborgen omdat u er dan niet van buiten naar binnen doorheen kunt kijken. Van binnen naar buiten kan wel. Dit komt doordat het licht van buiten op de stof reflecteert en een barrière wordt. s`avonds is dit omgedraaid en dan komt het licht van de schemerlampen op de stof en kan men van buiten weer makkelijker naar binnen kijken. De licht gekleurde inbetweens zoals off white of lichtgrijs blokkeren of reflecteren het licht beter en behouden uw privacy dan ook beter zoals u op de bovenstaande foto`s kunt zien. Dit is dan ook de reden dat wij maar enkele donker gekleurde inbetweens in ons assortiment hebben. Al onze inbetween gordijnen zijn voorzien van een loodveter en zijn krimpvrij, natuurlijk zijn deze getest in de wasmachine op 30C°

Nog vragen?, vul dan ons contactformulier in.

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.