Kou of tocht stoppen met gordijnen

Dikke gordijnen hebben geen isolerende werking. Zo laten we dat alvast maar gezegd hebben. Een kasteelmuur van 1 meter dik isoleert niet, het is er nog steeds koud binnen! Daarom plaatsten ze in de kastelen wandkleden tegen de muur, hierdoor ontstaat er lucht tussen muur en stof en dit is de isolator. Vandaar dat we vandaag de dag een spouwmuur en dubbel glas hebben. Gordijnen met een voering geven buiten het comfort een aanzienlijke besparing in de stookkosten. Deze op eerste gezicht hogere investering verdient zichzelf terug. Wanneer u de gordijnen voorziet van een strak geweven voering krijgt u de gewenste isolatie. Het beste is dat om de gevoerde gordijnen op de grond te laten hangen aangezien de kou altijd over de vloer gaat.

Isolatie en stofkeuze

Wanneer u een dikke stof neemt en deze ook nog voorziet van een voering zal dit zeer zwaar worden en neemt dit veel ruimte in aan de zijkant van het raam. Het is niet zo dat een dikke stof met een dikke voering veel beter isoleert, aangezien de lucht tussen de stoffen de isolatie geeft. Ons advies is dan ook om de stoffen niet te dik te nemen maar te letten op de weeftechniek. Door een strak geweven garens kan de lucht minder snel ontsnappen.

Isolerende gordijnen huiskamer

De "Drape", deze stof is zeer strak geweven, neemt weinig ruimte in en is krimpvrij. Wilt u de gordijnen kunnen wassen zonder krimp van de voering dan gebruikt u de Drape ook als voeringsstof. Wanneer u dan als plooisoort een dubbele plooi neemt, geeft tevens het mooiste resultaat. U kunt deze combinatie vooralsnog alleen via de e-mail bestellen.

Isolerende gordijnen slaapkamer

Onze nieuwe "dubbelzijdige 100% lichtdichte isolerende gordijnen" bestaan uit 3 lagen die in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten houdt. Doordat de stof uit 3 verschillende stoflagen bestaat komt er geen licht door deze gordijnen, ze zijn dus lichtdicht. Tevens geeft de stof door de 3 lagen een perfecte isolerende werking. Deze kunt u maximaal benutten door de gordijnen tot op de grond te laten hangen. Immers de kou gaat over de vloer en deze zal dan worden tegen gehouden. De gordijnstof is aan beide zijdes gelijk en kan daardoor niet alleen voor slaapkamergordijnen maar ook perfect voor afscheidingsgordijnen of paskamergordijnen gebruikt worden. Doordat de stof zwaar is adviseren we de gordijnen met een enkele plooi of met ingeslagen ringen te laten maken. Onze voorkeur gaat hier uit naar de enkele plooi omdat deze beter afsluiten. Bij de ingeslagen ringen kan de koude luchtstroom alsnog langs de ringen komen. Bij de toepassing van de enkele plooi kunt u door middel van de verstelbare haken het gordijn perfect tot op de grond laten zakken.

Wenst u de meest soepele en luxere oplossing om kou en licht tegen te houden dan kunt u de ""Drape""in combinatie met de 100% lichtdichte voering licht ercu nemen. De voering kunt u in de calculator bij uw stof selecteren.

Goedkope isolerende gordijnen

Wenst u de voordeligste optie dan neemt u de "voering satijn ecru" en selecteert in de calculator de thermo satijn ecru (dit is dezelfde stof). Deze combinatie krimpt dan wel bij het wassen. De islolatiewaarde is gelijk aan de Drape. Deze combinatie is niet verduisterend. Voor de voordeligste verduisterende en isolerende slaapkamergordijnen dient u een donkere kleur te selecteren van de "verduisterende gordijnen" en deze te voeren met de thermo satijn ecru. Dit zijn de perfecte gordijnen voor studenten.

Ingeborg volgde ons advies op en dit is haar reactie welke u kunt vinden bij de review van de Drape lichtgrijs.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe (deur)gordijnen. Omdat onze garage vast zit aan het huis en er enorm veel kou door de tussendeur het huis binnenkomt heb ik thermo gevoerde gordijnen besteld met de stof Drape lichtgrijs. Ze zijn velours-look en werden aangeraden in de webshop bij isolatie. Ik had van die ouderwetse velours gordijnen verwacht en het maakte me eigenlijk niet zo uit hoe ze er uitzagen. Maar toen ze gisteren (veel eerder dan verwacht) bezorgd werden, haalde ik ze uit de verpakking en 'WOW' !!!!! Ze zijn echt prachtig. En nog belangrijker, het werkt. Ze houden echt alle kou buiten de deur. Onze kat heeft een nieuwe slaapplek gevonden en die ligt nu tussen het gordijn en de deur :-)
Dit is de tweede keer dat wij gordijnen bestellen bij Curtaincy. De vorige hangen nu al zo'n 10 jaar en zijn nog steeds prachtig, ondanks dat ik ze best vaak was. Ben erg tevreden.

Nog vragen?, vul dan ons contactformulier in of bel 06 27 12 84 90

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.