Verschil tussen soorten verduisterende gordijnen, verduistering met linnen look, lichtdicht met witte coating, dubbelzijdige lichtdichte stoffen, voering 3 laags off white licht ecru en reflecterende zilver 100% lichtdichte gordijnen

Eindelijk een goede uitleg hoe het nu in echt elkaar zit met donkermakende en lichtdichte gordijnen.

Verduistering standaard

Voordelige gordijnstof welke van oorsprong een voeringstof is. Verduisteringswaarde afhankelijk van kleur. Hoe donkerder de kleur des te beter deze zal verduisteren. Goedkope stof welke wel snel ophaalt bij bijvoorbeeld een grove muur. Wel goed wasbaar en strijkvrij. Valt zeer soepel. Alleen de donkere kleuren verduisteren goed maar hierbij is het nadeel dat de donkere kleuren warmte opnemen en hierdoor uw kamer snel warm wordt. Deze stof zal straks alleen nog in zand licht taupe, donker blauw en zwart leverbaar zijn. Alle andere kleuren gaan uit de collectie. Let op dat deze stof niet in als voeringstof voor off white of room kleurige gordijnen gebruikt kan worden. Door de zwarte draad in deze stof zal uw hoofdstof van kleur veranderen naar lichtgrijs! Gebruik hiervoor de 100% lichtdichte voering.

"Bekijk hier onze verduisterende gordijnen"

Verduistering met linnen look

Deze stof leveren wij straks niet meer, we hebben nu alleen nog de brandvertragende versie leverbaar(projecten). De stof is niet voldoende verduisterend dit komt doordat de linnenstructuur een losse weeftechniek vereist.. De stof heeft maar 1 zijde met linnenstructuur. De achterzijde is glad met dezelfde kleur. Alleen de donkere kleuren verduisteren goed maar hierbij is het nadeel dat de donkere kleuren warmte opnemen en hierdoor uw kamer snel warm wordt.

100% lichtdicht met coating

Mooi vallende stof welke iets zwaarder is dan de standaard verduistering maar niet meer ruimte inneemt naast het raam. De stof is voorzien van een witte coating en heeft een lichte linnen uitstraling. De stof is bedoeld als hoofdstof om warmte uit kamers te weren. De witte coating weerkaatst het licht en hierdoor blijft het koel in de kamer. De wasbaarheid is minimaal de stof dient zeer kort gespoeld te worden(maximaal 5 min koud spoelen) Doch dit is afhankelijk van hoeveel jaren de stof in de zon heeft gehangen. De coating wordt immers door het uv-licht aangetast en kan hierdoor broos worden. Wanneer de stof dan te lang in het water heeft gelegen en wordt gecentrifugeerd zal de coating stuk gaan. Advies is dan ook om de gordijnen uit te kloppen, dan blijven ze mooi. Nu zal dat niet zo vaak zijn omdat door de strakke weeftechniek de stof geen stof vast houdt.

Dubbelzijdige lichtdichte stof (isolatie tip!)

Recent ontwikkelt is de 3 laags dubbelzijdige 100% lichtdichte stof met een lichte linnenstructuur welke aan de voorzijde en de achterzijde gelijk is. De stof is zwaarder dan de Night stof en is toch soepel maar neemt meer ruimte in naast het raam dan de dunnere Night stof. De stof kan prima in de huiskamer of slaapkamer gebruikt worden. Voor de slaapkamer is het nadeel dat de donkere kleuren warmte opnemen en hierdoor uw kamer snel warm wordt. Vandaar dat we maar 1 donkere kleur hebben. De stof kan kort(5 min koud spoelen) in de wasmachine anders kunnen de lagen los komen. Maar beter is uit te kloppen. Door de strakke weeftechniek houdt de stof geen stof vast. Dit is tevens de beste stof voor wie een goede isolatie wenst. De 3 laags stof isoleert perfect!

"Bekijk hier onze 100% lichtdichte gordijnen"

Warmte werend zilver-zilver 98% lichtdichte voering

Deze warmte werende zilveren stof reflecteert het zonlicht maximaal en dan ook bedoeld voor extreem warme kamers. De stof kan niet als solitair gordijn gebruikt worden en is dus alleen bedoeld als een voering voor uw gordijnen. De stof is zeer dun, door het lage gewicht kan de stof bij elk hoofdgordijn gebruikt worden. Qua isolatie in de winter als wel geluidsisolatie is deze stof minder dan de hieronder beschreven 98% lichtdichte voering. Maar heeft als voordeel dat deze aanzienlijk voordeliger is.

100% lichtdichte voering off white licht ecru

Ook deze stof is nieuw en gelijk aan de 3 laags dubbelzijdige lichtdichte stof en is dus aan de voor en achterzijde gelijk en deze voering heeft dan ook geen coating. De stof extreem glad en soepel, hierdoor valt deze perfect langs uw overgordijn en omdat deze stof een redelijk gewicht kent krijgt uw hoofdstof een nog mooiere val. De stof is perfect voor isolatie voor zowel de zomer(lichte weerkaatsende achterzijde) als de winter(3 laags samenstelling = isolatie) geschikt. De stof kan kort(5 min koud spoelen) in de wasmachine anders kunnen de lagen los komen. Maar beter is uit te kloppen. Door de strakke weeftechniek houdt de stof geen stof vast. In de praktijk zal deze stof nooit gewassen worden daar de meeste gordijnen met deze voering te zwaar zijn voor de wasmachine. Deze voeringsstof is tevens de enige goede voor wie witte, off white of licht room gevoerde gordijnen wenst.

"Bekijk hier onze gordijnvoering"

Zijn verduisterende gordijnen voor de slaapkamer echt nodig?

Ja, verduisterende en nog beter lichtdichte gordijnen, deze zijn een voorwaarde om uitgerust wakker te worden in uw slaapkamer.

Gordijnen voor de slaapkamer

Ons lichaam kent een biologische 24-uurs-klok welke ervoor zorgt dat wanneer wij slapen bepaalde stoffen in de hersenen afnemen. Wanneer we lange tijd te weinig in het donker liggen, gaan we minder slapen, en krijgen eerder overdag slaap. We gaan dan een 6-uurs cyclus in. En dat is niet handig wanneer we overdag werken. Om problemen te voorkomen is het raadzaam om lichtdichte of donker gekleurde verduisterende gordijnen in de slaapkamer aan te schaffen. Lichte tinten van de verduisterende gordijnen geven te weinig effect. Deze hebben een lichtdichtheidsmeting van +/- 80% tot 92%. Pas vanaf 95% lichtdicht is de rust in uw slaap gegarandeerd.

Verduisterende-gordijnstof Restlicht: Verduisteringsstof licht vanille, lichtdichtheidsmeting 91%.

Goed slapen is goed presteren

De belangrijkste kamer in ons huis is dus de slaapkamer, hier rusten we voor 1/3 deel van ons leven uit. Wanneer we deze kamer eens nader bekijken komen we tot de ontdekking dat de meeste mensen de slaapkamer onderschatten. Toch is het wanneer we te weinig of niet goed slapen, dat we overdag niet goed kunnen concentreren. Dit staat weer gelijk aan presteren. Ook heeft het een positieve invloed op ons humeur wanneer we goed uitgerust zijn. Een diepe slaap is dan ook de voorwaarde om goed uit te rusten. Deze diepe slaap bereiken we door de slaapkamer in volledige duisternis te hullen. En dan komen we weer op de belangrijkste toevoeging van de slaapkamer, de lichtdichte gordijnen.

De invloed van de juiste slaapkamergordijnen op positiviteit

Door een regelmatige slaap van minimaal 8 uur komt ons lichaam in balans. Wanneer deze verstoord wordt, doordat de slaap onderbroken wordt, kunnen bepaalde stoffen in onze hersenen niet goed worden afgebroken. Door deze reactie kunnen we moeilijk opstaan en worden we wellicht chagrijnig. Het bekende ochtendhumeur. Elke ouder weet dat kinderen voldoende slaap nodig hebben, alleen vergeten ze dat ze zelf ook deze slaap nodig hebben. Zeker wanneer we over een lange periode te weinig slaap krijgen, zal dit een negatief effect hebben op het gezin.

De oplossing is eenvoudig, op tijd naar bed! "Vroeger"... wisten ze dit ook al, Benjamin Franklin`s boek: "Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise" oftewel "Vroeg naar bed en vroeg opstaan, maakt een mens gezond, rijk en wijs" is aan te raden lectuur welke gaat over het balanceren van je leven met als basis structuur en een goede slaap. En dit bereikt u mede door donkere verduisterende of lichtdichte gordijnen te nemen.

"Bekijk hier onze 100% lichtdichte gordijnen"

Nog vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel 0344-681441 of 06-27128490

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.