Witte gordijnen

Waar moet u op letten wanneer u witte gordijnen, gebroken wit, off white, ecru of ivoor wenst.

Laten we beginnen bij de basis, het maken van de kleur wit. Wit is een vanuit de natuur een niet bestaande kleur, deze achromatische kleur bestaat eigenlijk uit meerdere kleuren welke in onze ogen naar de kleur wit wordt omgezet. En om de kleur wit goed te krijgen moeten de kleuren dus in verhouding tot elkaar staan. Doordat de stof niet goed is gebleekt of de verf niet goed is aangemaakt door bijvoorbeeld teveel rood of blauw te mengen kan de kleur wit al snel afwijken.

Witte stof

De gordijnstof wit is in vele kwaliteiten te verkrijgen maar de soort stof bepaalt de verwerking. Alle stoffen behoudens onze 100% biologische stof moeten gebleekt worden om de kleur van de stof te kunnen continueren. Linnen en katoen moeten sterk gebleekt worden, om goed tot de vezels door te dringen in tegenstelling tot polyester garen welke aanzienlijk minder bleek nodig hebben. Hierdoor is de polyester minder milieubelastend dan in eerste instantie zou worden gedacht. Immers beide zijn inmiddels prima te recyclen. Wanneer een met natuurlijk weefsel vermengde stof met minder bleek behandeld wordt zal deze licht room worden, en dat kan mooi zijn wanneer u licht room zoekt.

Gebroken witte gordijnen RAL 9010

Dit is de kleur die altijd gewenst wordt daar dit tevens de standaard kleur is van de meest gebruikte verven op de muur. Gebroken wit of off white gordijnen zijn, wanneer u ze ophangt, dus niet altijd even gebroken wit meer. De meeste gebroken witte stoffen zijn met teveel rood gemengd. Hierdoor lijken ze in eerste instantie wel gebroken wit maar wanneer u de gordijnen ophangt zijn ze ineens licht room of ivoorkleurig. Wij hebben 2 soorten stof voor gordijnen ontwikkeld met de kleur RAL 9010. Een dunne gladde niet doorzichtige stof genaamd de Drape off white, welke weinig ruimte inneemt en een volle dikkere stof met linnenstructuur / velourseffect genaamd Zenith off white. Deze beide gordijnstoffen zijn gemaakt van 100% polyester dus goed kleurvast en op 40°C gewassen zijn ze krimpvrij en wanneer u ze vochtig ophangt hoeft u ze niet te strijken. Een dubbele plooi is voor deze soepele gordijnstof aan te raden, hierdoor vallen de gordijnen gelijkmatig.

Witte gordijnen voor de huiskamer

Onze off white (gebroken witte) zijn niet doorzichtig, uw privacy is gewaarborgd. Voor een optimale beleving dient u deze Drape en Zenith gordijnstoffen niet te voorzien van een voeringsstof. De voeringsstof zou de kleur doen veranderen. De witte stof reflecteert het zonlicht en doordat ze van polyester zijn gemaakt, verkleuren de stoffen aanzienlijk minder dan stoffen van een andere samenstelling. De Drape en de Zenith draperen het mooist in combinatie met een dubbele plooi. Maar zijn zeker geschikt voor alle andere ophangmethodes.

witte velours gordijnenDrape off whitewitt, off white gordijnenZenith off white

Witte gordijnen voor de slaapkamer

Wenst u witte gordijnen niet lichtdoorlatend, om in de slaapkamer te gebruiken dan adviseren wij u de voeringstof 100% lichtdicht licht ecru te selecteren in de calculator. Deze zorgt ervoor dat uw gebroken witte of off white gordijnen ook daadwerkelijk gebroken wit of off white blijven. Wanneer u een andere niet 100% lichtdichte voeringsstof gebruikt, zal het restlicht welke door de voeringsstof komt, de witte gordijnen doen verkleuren naar de kleur van de voeringsstof. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben voor de slaapkamer ook een witte lichtdichte stof welke gecoat is. De Night off white is wel iets stugger dan de combinatie Drape / Zenith met lichtdichte voeringsstof. Maar is ook aanzienlijk voordeliger doordat deze geen voeringsstof nodig heeft.

witte lichtdichte gordijnenNight off white 100% lichtdicht

Wassen van witte gordijnen

Doordat de Zenith off white en de Drape off white uit polyester bestaan zijn deze gordijnstoffen krimpvrij en kunnen zelfs 40°C gewassen worden. Wanneer u deze kort in de centrifuge plaatst en dus vochtig ophangt hoeft u ze niet te strijken. Witte gordijnen moeten nu eenmaal vaker gewassen worden. De 100% lichtdichte Night off white stof, pakt geen vuil aan en worden in de regel uitgeklopt. Wanneer u ze echt moet wassen kunt u alleen zeer kort (5 minuten) spoelen. Dit komt omdat de coating reageert wanneer deze te lang met water in contact komt. De coating kan dan los laten. De UV straling van de zon breekt de coating af en het advies is dat wanneer u de gordijnen van de stof Night off white in de volle zon hebt hangen deze dan niet te wassen maar uit te kloppen.

Video gebroken witte, off white gordijnen RAL 9010

Nog vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel 0344-681441 of 06-27128490

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.